Šláger kola v Rožkovanoch
„Niektorých prekvapil, nás nie. Ako som hovoril, mužstvo je v laufe, v psychickej pohode, nezľakne sa žiadneho súpera. Ide za svojím cieľom a je na najlepšej ceste ho dosiahnuť,“ dal sa počuť tajomník FK Rožkovany Miroslav Ceperko, ktorý mal dôvod na radosť nie iba z trojbodového zisku mužstva, no tiež z gólu svojho syna rovnakého mena. Túto skutočnosť sme sa však dozvedeli nie od neho, ale od Tomáša Kravca, ktorý bol v zápise uvedený ako autor hetriku. „On dal prvý gól. Ja som bol v tom čase niekde na polovici ihriska. Chybu urobili poľskí rozhodcovia,“ uviedol T. Kravec. Bavili sme sa teda iba o druhom a treťom góle hostiteľov, ktorých bol autorom. Obidva padli po jeho vysunutí, v obidvoch sa ocitol na pravej strane sám zoči-voči brankárovi Kojatíc Petrovi Vysočanovi. Rozdiel bol už iba v usmernení lopty... „Pri prvom zakončení som ju poslal k bližšej žrdi, pri druhom k vzdialenejšej,“ prezradil 19-ročný domáci odchovanec, študent Fakulty športu Prešovskej univerzity so zameraním na učiteľstvo telesnej výchovy.
Na margo šlágra 22. rundy poznamenal: „Prvú štvrťhodinu sme prežili, čo bolo rozhodujúce. Dovtedy bol súper lepší, zatlačil nás do defenzívy. Nám sa podarilo hneď z prvej strely skórovať a potom to už išlo.“ Autor zatiaľ deviatich gólov, ktorého futbalovým vzorom je španielsky stredopoliar FC Barcelona Andrés Iniesta, si pôsobenie v Rožkovanoch pochvaľuje. V tej súvislosti ešte doplnil : „Iniesta je jeden uhol pohľadu. Na druhej strane sú tu chlapci, s ktorými v klube hrávam – spomeniem Mira Janiča, Petra Kocúreka či Petra Nehilu, ktorí sú mi v určitom slova zmysle tiež vzormi. Rozumieme si na ihrisku aj mimo neho, páči sa mi ich prístup k futbalu,“ dodal T. Kravec.
Kým v Rožkovanoch vládne po nedeli spokojnosť, V Kojaticiach je to naopak... Prezident klubu Stanislav Čech však nepanikári. „Hrali sme zle. Nebehali, neprihrávali si. Snáď, ako čiastočné ospravedlnenie môžem spomenúť, že v Rožkovanoch je rozbité ihrisko, na ktoré sú domáci zvyknutí, súper už menej.“ Náskok lídra je po nedeli už iba jednobodový. Čo s tým? „Zostávame pokojní. Pred nami sú ešte štyri zápasy. Doma Miklušovce a Uzovský Šalgov, vonku v Haniske a v Ľuboticiach. No na druhej strane to otvorene poviem, keď v troch z nich nevyhráme, potom naozaj nemáme čo v prvej triede hľadať ,“ odkazuje svojim hráčom prvý muž kojatického futbalu.